Mihalache s-a înscris la concursul pentru șefia IPJ Olt

Comisarul Mihai Mihalache s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef al IPJ Olt. Acesta ar fi singurul candidat ce și-a depus dosarul, termenul limită de înscriere fiind luni, 19 iulie. Mihalache a condus IPJ Olt cu împuternicire în perioada iunie 2020-iunie 2021.

Din octombrie 2017, IPJ Olt este condus doar pe baza împuternicirilor, ultimul inspector șef cu concurs fiind Cătălin Florescu. Acesta se afla la şefia IPJ Olt din 2013, în 2014 câştigând concursul organizat pe post. Din octombrie 2017, Florescu a fost numit director al Școlii de Poliție Slatina.

Actuala conducere

La mijlocul lunii iunie 2021, comisarul Nicolae-Ionuț Ilinca a fost împuternicit noul șef al IPJ Olt, pentru o perioadă de trei luni, începând cu 16 iunie. Totodată, Mihai Mihalache, cel care a condus Inspectoratul până în iunie, a fost împuternicit pentru funcția de adjunct al IPJ Olt. De asemenea, comisarului șef de poliție Cristi Rădoi i-a fost prelungită împuternicirea pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de adjunct al șefului Inspectoratului, pe o perioadă de trei luni.

Cum se va derula concursul

Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pe 10 octombrie.

Astfel, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii: să fie ofițeri de poliție, cu studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă, să aibă cursuri postuniversitare sau de masterat (studii de master) într-unul din domeniile/specializările sau conexe acestora: matematică şi ştiinţe ale naturii, informatică, ştiinţe juridice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe umaniste, ştiinţe inginereşti, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică sau management.

Totodată, candidații trebuie să fie apți din punct de vedere medical; să deţină gradul profesional de minimum subcomisar de poliţie; să aibă vechime în muncă/din care din care în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională: 7 ani/5 ani; să aibă cel puţin 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; să aibă cel puţin 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI; să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu; să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală; să dețină/să obțină aviz pentru numirea în structurile poliției judiciare, în calitate de organ de cercetare al poliției judiciare; să dețină/să obțină autorizație de acces la informații clasificate din clasa secret de stat, nivel „STRICT SECRET”.

Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, în data de 10 august 2021.

foto: Mihai Mihalache, primul din stânga, alături de Marin Boată, inspector șef Jandarmeria Olt, și Adrian Tănase, inspector șef ISU Olt.