Cele patru licee din Olt în care niciun elev nu a luat Bacalaureatul vor avea doar clase de profesională. Probleme și la unități din Balș și Tufeni

Niciun elev de la Liceul Tehnologic Crâmpoia, Liceul Tehnologic din Drăgănești-Olt, Liceul Tehnologic „Ion Popescu” Cilieni și Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal nu a reușit să ia Bacalaureatul, în sesiunea organizată în această vară.

Șeful ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că în cadrul acestor unități de învățământ vor fi organizate doar clase de profesională.

„Legat de liceele cu promovabilitate zero sau unde s-a înregistrat un singur elev promovat, menționez faptul că, așa cum scrie în metodologie, începând cu anul școlar următor, dacă nu sunt minimum doi elevi care au reușit să ia media peste 6 la Examenul de Bacalaureat, în acel liceu nu vor mai fi clase de liceu, ci doar clase de profesională. Cele patru licee fără niciun promovat sunt: Liceul Tehnologic Crâmpoia, Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt, Liceul Tehnologic „Ion Popescu” Cilieni, Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal. Un singur promovat avem la Liceul Tehnologic Tufeni, respectiv Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Balș”, a spus Iacobescu.

Inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Olt, Cristina Popescu, a precizat că nu este pentru prima dată când aceste licee obțin rezultate slabe.

„Pentru liceele cu rezultate slabe nu este prima dată când se întâmplă acest lucru și, încet, încet, vor merge spre clasele de învățământ profesional, ceea ce pentru ei este un lucru bun pentru că acei copii au mai multe oportunități de dezvoltare pentru nivelul de pregătire mergând către o clasă de învățământ profesional decât către o clasă de liceu”, a spus inspectorul Cristina Popescu.