Un caracalean, reținut, după ce a încălcat ordinul de protecție obținut de soție. A pus foc la ușa apartamentului unde locuiește femeia de care nu avea voie să se apropie

Scandal mare între doi soți din Caracal ce nu s-au despărțit încă legal. Soțul, un bărbat de 51 de ani, din Caracal, a fost reținut sâmbătă, 24 iulie, pentru 24 de ore,  după ce a încălcat un ordin de protecție pe care soția sa l-a obținut în instanță în luna aprilie. Magistrații au decis pe 5 aprilie că bărbatul nu are voie să se apropie de soția sa la o distanță de 50 de metri sau de locuința acesteia. Într-o criză de furie, bărbatul a intrat în scara blocului în care locuiește femeia și a dat foc unui covoraș chiar în fața apartamentului.

O femeia a sesizat poliția, iar incendiul a fost stins fără să fi provocat alte daune.

„La data de 24 iulie a.c., la ora 10:30, polițiștii din cadrul Inspectoratului de  Poliție Județean Olt – Poliţia municipiului Caracal, au fost sesizați prin apel de urgenţă 112, de o femeie de 35 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la un apartament. Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, stabilind faptul că persoane necunoscute ar fi turnat un lichid inflamabil și ar fi aprins un covoraș aflat în scara blocului, în dreptul unui apartament, în care locuiește o femeie, în vârstă de 50 de ani. Incendiul a fost stins de pompierii militari din cadrul Detașamentului Caracal, fiind distrus în totalitate doar covorașul, fără a se produce alte pagube”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii l-au descoperit repede pe făptaș.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din cadrul Detașamentului Caracal, fiind distrus în totalitate doar covorașul, fără a se produce alte pagube.

„În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, a fost identificat un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Caracal, bănuit de comiterea celor întâmplate. Față de acesta, în data de 05 aprilie a.c., Judecătoria Caracal, a emis un Ordin de Protecție, pe o perioadă de 6 luni, prin care i se interzicea dreptul de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri față de femeia care locuiește în apartamentul respectiv ori de locuința acesteia”, mai spun polițiștii olteni.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse, fiind continuate cercetările.

Bărbatul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de  Poliție Județean Olt, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propunere de arestare preventivă.

foto: arhivă