VIDEO. Accident naval, în zona Portului Corabia. O barcă de agrement cu 9 persoane s-a răsturnat. Un tânăr este căutat de pompieri

UPDATE: Potrivit ISU Olt, în această dimineață, 26 iulie, s-au reluat căutările cu ajutorul scafandrilor din cadrul ISU Vâlcea. Scafandrii execută căutări în zona în care a fost găsită barca scufundată. Condițiile în care se desfășoară căutările sunt foarte dificile, viteza de curgere a apei este foarte mare, curenții sunt puternici și vizibilitate este zero.

UPDATE: Potrivit reprezentanților ISU Olt, tânărul de 21 de ani, care a dispărut în apele Dunării, la Corabia, nu a fost găsit, iar pompierii continuă căutările cu ajutorul bărcilor cu motor, după ce scafandrii nu au mai putut continua misiunea. 

„Scafandrii au încheiat căutările. Misiunea a fost îngreunată de viteza mare de curgere a apei, curenți foarte puternici și vizibilitate zero. Continuă căutările cu ajutorul bărcilor cu motor din dotarea ISU Olt”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un accident naval a avut loc duminică, 25 iulie, pe Dunăre, în zona Portului Corabia. O barcă de agrement în care se aflau nouă persoane, toate din Corabia, s-a răsturnat. Opt persoane au ieșit singure la mal, însă un tânăr de 21 de ani este dat dispărut.

„Din primele verificări, s-a constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat. În barcă se aflau 9 persoane, toate din orașul Corabia. 8 din cele 9 persoane au ieșit singure la mal, conștiente. Cea de-a noua persoană este un tânăr, de 21 de ani, care, în urma evenimentului, nu a fost găsit. Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orășenesc Corabia”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Potrivit polițiștilor olteni, conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pompierii olteni îl caută pe tânărul ce nu a ieșit la mal, fiind solicitat ajutor de la ISU Mehedinți.

„Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu trei autospeciale pentru primă intervenție, două bărci cu motor, două echipaje SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, acționează în zona Portului Corabia, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în Dunăre. S-au solicitat în sprijin scafandrii din cadrul ISU Mehedinți”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.