31.800 de pachete cu pastă de dinți, detergent, săpun și produse alimentare ajung în august, în Olt

Județul Olt va primi, în prima jumătate a lunii august, în perioada 2-12 august, produsele de igienă și produsele alimentare din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), acestea urmând a fi distribuite beneficiarilor în termen de 45 de zile de la recepție. Astfel, persoanele defavorizate din Olt vor primi 31.806 de pachete cu pastă de dinți, periuțe de dinți, detergent, săpun lichid, dar și făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, pate și compot de fructe.

„Numărul pachetelor ce vor fi recepționate pe fiecare categorie de produs este de 31.806, conținând produse de igienă (pastă de dinți, detergenți, săpun lichid, periuțe de dinți) și produse alimentare (făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, pateu de ficat și compot de fructe). După recepția pachetelor se va proceda la distribuirea acestora către beneficiarii finali. Programul de ridicare va fi anunțat în perioada imediat următoare și va fi afișat la sediul primăriei și în locuri publice. Ridicarea ajutoarelor se face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire a pachetului cu produse de către beneficiarii finali”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Beneficiarii finali sunt:

a) Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b)Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c)Persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. Acordarea de sprijin categoriilor de persoane prevăzute la lit. c) se realizează numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă și alimente după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la lit. a) și b).