Doar șase cazuri COVID, în tot județul Olt

În timp ce autoritățile centrale anunță că se apropie valul patru al pandemiei, județul Olt este liber de COVID, incidența cumulată declarată marți, 28 iulie, de către DSP Olt fiind de 0,01 cazuri la mia de locuitori. De fapt, marți, 28 iulie, sunt șase cazuri active în tot județul Olt, în localitățile: Topana, Vădastra, Bălteni, Găvănești, Drăgănești și într-o localitate rurală din zona Balș (caz nou).

Potrivit autorităților locale, cea mai ridicată incidență din Olt este în comuna Topana, incidență 2,81. Practic, în această localitate sunt doar două cazuri confirmate, soț și soție. Bărbatul de 56 de ani, din Topana, care a fost confirmat cu varianta Delta a SARS-COV2, a decedat pe 16 iulie, având și alte probleme medicale, precum cancer de colon ce fusese anterior operat. El apare în continuare în statistică caz confirmat, deși rezultatul testului a venit pe 13 iulie, la o zi după internarea în Spitalul Județean Pitești, și ar trebui să fie exclus din raportare pentru că au trecut 14 zile de la confirmare.

Celelalte patru cazuri din județ sunt distribuite astfel: Vădastra (incidență cumulată 0.78), Bălteni (incidență 0.62), Găvănești (0.54) și orașul Drăgănești-Olt (0.09), câte un caz în fiecare localitate.

Astăzi, 28 iulie, la nivelul județului Olt a fost raportat un singur caz nou, în zona rurală Balș, însă acesta nu este inclus în incidența cumulată declarată marți.

Exceptând cazul bărbatului din Topana, decedat pe 16 iulie, mai sunt șase cazuri active, în județul Olt, câte unul în Topana, Vădastra, Bălteni, Găvănești, Drăgănești și într-o localitate rurală din zona Balș.

În restul localităților din Olt nu există niciun caz COVID, la acest moment.

De la începutul pandemiei, 14.634 olteni au fost confirmați cu virusul SARS-COV2, fiind înregistrate 389 de decese.

La nivel național, mai sunt și alte județe cu incidență de 0.01 înregistrată la 14 zile, precum: Bihor, Caraș-Severin, Giurgiu, Gorj, Mehedinți, Mureș, Vrancea, iar Covasna are incidență 0.