FOTO-VIDEO. ISU Olt intervine pe mai multe străzi din Slatina. Copac căzut pe șosea, spre Curtișoara

Vijelia ce s-a abătut în această seară, 28 iulie, în mai multe localități din județul Olt a creat probleme, specialiștii ISU Olt având mai multe intervenții în derulare.

Astfel, se acționează pe mai multe străzi din Slatina.

„În acest moment sunt intervenții în desfășurare, pentru îndepărtarea efectelor produse de vânt, în Slatina, pe străzile Tudor Vladimirescu, Cuza Vodă și Dorobanți și în satul Bircii”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Un copac a căzut pe DJ 546, la ieșirea din Slatina spre Curtișoara, circulația derulându-se alternativ. 

În satul Bircii a fost îndepărtat un copac care a căzut pe carosabil, fără să producă pagube. Pe timpul intervenției s-a circulat pe un sigur sens.

Pe străzile Cuza Vodă și Dorobanți, din Slatina, se intervine pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș, mai multe autoturisme fiind avariate ușor.

Două avertizări nowcasting au fost emise în această seară, 28 iulie, pentru județul Olt.

Prima, valabilă pe 28 iulie, între 20.00-21.00, a vizat localitățile: Scornicești, Colonești, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești, Teslui, Cungrea, Spineni, Poboru, Bărăști, Sârbii – Măgura, Dobroteasa, Făgețelu, Leleasca, Optași-Măgura, Tătulești, Oporelu, Sâmburești, Topana.

Cea de a doua avertizare nowcasting emisă de meteorologi este valabilă tot pentru această seară, în intervalul orar 21.00-22.00, și vizează Scornicești, Potcoava, Colonești, Verguleasa, Vulturești, Teslui, Cungrea, Spineni, Poboru, Bărăști, Sârbii – Măgura, Priseaca, Leleasca, Optași-Măgura, Tătulești, Oporelu;

Specialiștii au avertizat că se vor semnala, local, averse ce vor depăşi 20…25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.