Olt: Zeci de bicicliști și pietoni au fost amendați

Polițiștii olteni au aplicat, în ultimele 24 de ore, zeci de amenzi pietonilor și bicicliștilor indisciplinați. Astfel, în urma activităților desfășurate, pentru neregulile constatate au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, dintre care 38 bicicliștilor, 25 pietonilor, iar 66 au fost aplicate altor categorii de participanți la trafic, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 18.705 lei.

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au făcut o serie de recomandări bicicliștilor, după cum urmează:

-Să circule pe un singur rând, iar dacă pe direcția de deplasare există o pistă pentru biciclete, amenajată ca atare, să circule pe aceasta.

-Să traverseze drumul public, pe trecerea destinată pietonilor, pe lânga bicicletă.

-Să nu circule pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, fără să aibă bicicleta echipată cu lumini şi elemente reflectorizante.

-Să poarte casca de protecție omologată.

-Să aibă împlinită vârsta de 14 ani.

Recomandări pentru pietoni:

-Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

-În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

-Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

-La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

-Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

-Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.