Trecerea graniței, doar cu certificat digital ce conțin cod QR, din 13 august

Trecerea frontierei, la nivelul țărilor ce fac parte din Uniunea Europeană, se va face cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau în baza unui rezultat negativ al unui test RT-PCR, toate fiind digitale, și cu un cod QR. Măsura se aplică începând de vineri, 13 august 2021.

„Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/. Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României”, se arată într-un comunicat Poliției de Frontieră. 

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.