Senatorul Liviu Voiculescu: „Prin cele trei programe de sprijin, fermierii olteni vor primi peste 12 milioane de euro”

Senatorul Liviu Voiculescu a precizat că legumicultorii olteni, care au accesat cele trei programe de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii, vor încasa, în acest an, peste 12 milioane de euro.

Potrivit senatorului liberal, 4.500 de legumicultori olteni s-au înscris în Programul de susținere a producției de legume în spații protejate, 146 au accesat Programul „Usturoiul”, iar peste 2.200 au solicitat Sprijinul cuplat în sectorul legumicol.

„Sprijinul acordat agricultorilor continuă să constituie una dintre principalele preocupări ale Ministerului Agriculturii. Oltul, un județ cu renumite bazine legumicole în care valorificarea legumelor este una dintre cele mai importante surse de venit pentru cultivatorii olteni, necesită un sprijin pe măsură din partea autorităților. În județul Olt, pentru Programul de susținere a producției de legume în spații protejate s-au înscris peste 4.500 de legumicultori care vor primi, după verificările eligibilității, peste nouă milioane de euro aferente suprafețelor cultivate. Pentru Programul de susținere a producției de usturoi s-au înscris 146 de legumicultori care urmează să primească în condițiile eligibilității peste 600.000 euro, iar pentru programul al treilea (n. red. – Sprijinului cuplat în sectorul legumicol) vor beneficia de 60.000 euro, 25 de cultivatori de tomate în câmp, și de aproximativ trei milioane de euro, peste 2.200 de cultivatori olteni de legume în sere și solarii. Astfel, prin cele trei programe de sprijin, fermierii olteni vor primi peste 12 milioane de euro”, a declarat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.