Peste 1.600 de porci vor fi uciși într-o ferma din Scornicești. Este focar de pestă

Este focar de pestă porcină într-o ferma din Constantinești, Scornicești, unde 1.647 de porci vor fi omorâți.

Decizia a fost luată astăzi de autoritățile locale.
„Direcția Sanitară Veterinară și pentruSiguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că a fost con!rmat un focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploataţie comercială din localitatea Constantinești, oraș Scornicești, județul Olt, în baza buletinului de analiză emis de IDSA București . În data de 12.08.2021, la Instituţia Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) şi a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Constantinești, oraș Scornicești, județul Olt, unde se va aplica măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de aproximativ 1647 capete suine”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.
Autoritățile au impus restricții pentru alte două ferme din zonă, una tot din Constantinești și alta din Negreni, ambele aparținând de Scornicești.
Zona de protecție cuprinde următoarele localități:
CONSTANTINESTI, RUSCIORI, SCORNICEȘTI .
Include o exploatație comercială de porci din localiatatea Constantinesti, F.V. 6 OPORELU, FV 8 SCORNICEȘTI .
Delimitarea zonei de supraveghere pentru pestă porcină africană include localitățile:
SCORNICESTI – PISCANI, JITARU, NEGRENI, MOGOSESTI, MARGINENI- SLOBOZIA, TEIUS, SUICA, MIHAIESTI-POPESTI, CHITEASCA, OPORELU, BERIA DE JOS, BERIA DE SUS, RADESTI, TESLUI, CUNGREA-MIESTI, POBORU, CORNATELU, CRETI, SURPENI, TĂTULEȘTI și BĂRBĂLĂI, SPINENI- VINEȚI .
Include o exploatația comercială de porci din localitatea Negreni, Scornicești și F.V. 7 PRISEACA, FV 4 SEACA, FV 11 POTCOAVA, FV 5 VERGULEASA, FV 9 TATULESTI, FV 3 SPINENI .