Olt: 15 echipe în Liga a IV-a. Noul sezon începe pe 28 august

După un an de pauză din cauza pandemiei COVID, fotbalul județean se reia de la finalul acestei săptămâni, mai exact pe 28 august. Astfel, în sezonul 2021-2022, în Liga a IV-a s-au înscris 15 echipe, după cum urmează: Unirea Radomirești, Viitorul Osica de Jos, Voința Schitu, Viitorul Grădinile, ACS Caracal, FC Olt Scornicești, Voința 2012 Băbiciu, Viitorul Rusănești, Oltul Slătioara, Oltul Curtișoara, Știința Mărunței, Valea Oltului Cilieni, Oltețul Osica, Viitorul Coteana și Victoria Dăneasa.

S-au retras echipele Recolta Stoicănești, Viitorul Băleasa și Știința Cioflanul.

Programul acestui sezon-Liga a IV-a va fi stabilit miercuri, 25 august.

Echipele sunt nevoite să-și teste jucătorii și staff-ul tehnic, fiind acceptate atât testele RT-PCR, cât și teste antigen rapide. Persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, dar și cele care au făcut boala în ultima jumătate de an sunt exceptate de la obligația testării. De asemenea, minorii (spectatori sau sportivi) sunt și ei exceptați de la testare.

Persoanele eligibile pentru a asista la un meci de fotbal:

-Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

-Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

-Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

-Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării în calitate de spectatori la evenimentul sportiv.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

Liga a V-a începe duminică, 5 septembrie.