Vacanța în Mamaia Nord, ADAOS nelimitat, pentru servicii proaste. 42 de lei o porție de cartofi prăjiți cu piept de pui

Am fost pentru prima dată în Mamaia Nord, o stațiune despre care am aflat ulterior că ar fi catalogată ca fiind de lux. Scriu și eu câteva impresii din vacanța de șase zile, în care am fost frapată de serviciile proaste, de mizeria la tot pasul și de prețurile colosale raportate la calitate și cantitate. Este un contrast incredibil, am văzut mașini de sute de mii de euro, cred că nu am văzut nicăieri atât de multe mașini de lux, parcate în gunoi.

Pentru mine Mamaia Nord este stațiunea cu străzi fără nume, numele străzilor sunt formate din cifre și litere, precum strada D13, nr…, multe străzi au trecută chiar și tarlaua din care fac parte, semn clar că în urmă cu câțiva ani aici a fost doar teren.

Adaosurile comercianților sunt nelimitate, așa cum scrie cu litere de-o șchioapă pe mici plăcuțe amplasate în locuri mai puțin vizibile.

Pentru mine cel mai mare șoc în această vacanță l-a avut prețul mâncării, japcă pe față! Eu înțeleg că toți comercianții de pe litoral au fost grav afectați de pandemie, de restricțiile din vara anului trecut, însă este inacceptabil să-și scoată într-o vară profit din două sezoane.

Mamaia Nord este locul unde, la o terasă, pentru o porție de cartofi prăjiți, 100-150 de grame, cartofii fiind congelați, și o porție piept de pui, cu același gramaj, am plătit 42 de lei (cartofii 10 lei, iar pieptul de pui 32 lei)! Comanda ne-a fost luată cam în 40-50 de minute și a fost adusă în alte 30 de minute, deși nu erau multe persoane la mese.

Ulterior, am găsit și locații mai ieftine, în sistemul împinge tava, unde o ciorbă se vindea cu 14 lei.

Un șezlong este între 30-50 de lei, în funcție de poziționarea față de Mare, adică cele din apropierea apei sunt 50 de lei, cele mai în spate, 30 și 40 de lei. Cei care vor își pot spune prosoapele cu umbrelele de acasă în fața liniei de șezlonguri, chiar în apropierea apei.

Pentru o bere pe plajă, la pahar, trebuie să plătești 11 lei, iar o pizza adusă tot pe plajă este, în medie, 40 de lei.

Și vorbim de un sejur în cea de a doua jumătate a lunii august, când prețurile ar trebui să înceapă să scadă.

Mamaia Nord este locul de vacanță în care se construiește mult, hoteluri, apartamente de vânzare. Prețul unui apartament pleacă de la 39.900 euro, așa scria pe un banner, nu știu exact ce dotări și ce suprafață avea.

Pentru turiștii care se cazează în pensiunile și hotelurile ce sunt construite de o parte și de alta a șoselei principale zgomotul este infernal din cauza traficului intens.

Este stațiunea cu multe spații neamenajate, în care cresc în voie buruienile, multe străzi nu au trotuar, iar turiștii sunt nevoiți să meargă pe străzile înguste, alături de mașini.

Pot spune că mi-a plăcut plaja, nisipul este fin, iar intrarea în apă se face lin, fără a fi zone abrupte, ceea ce este foarte bine pentru copii. Plaja se aglomera spre finalul săptămânii, când numărul turiștilor crește.

În Mamaia Nord cazarea poate fi plătită cu tichete de vacanță, sunt pensiuni și chiar hoteluri de patru stele care acceptă plata cu vouchere de vacanță, însă cu greu găsești restaurante în care masa să fie achitată sub această formă. Prețul unei camere la o pensiune de trei stele este, în medie, de 300 de lei pe noapte.

Sunt și resorturi de patru și cinci stele ce sunt îngrijite și se mănâncă bine, însă prețurile sunt și mai mari.

În concluzie, pentru mine vacanța de șase zile la Mamaia Nord poate fi caracterizată scurt, SCUMP! Totul este foarte scump!

Deși tot timpul am această grijă de a promova produsele românești, de a cumpăra produse românești, de această dată nu pot spune că fac lobby pentru litoralul românesc și nici nu-l promovez! Nu am cum cu acești comercianți jepcari, cărora nu le pasă dacă un turist le mai trece pragul și a doua oară! Se găsesc destui proști care să vină și mâine. De fapt, aici cred că este problema, comercianții noștri de pe litoral nu se raportează niciodată la turist, ci doar la conturile lor bancare!

Să nu uită, salariul minim în România este sub 300 de euro.