Control judiciar pentru șoferul care a accidentat mortal un pieton pe strada Cireașov din Slatina. Nu mai are dreptul să conducă

Șoferul de 25 de ani care, pe 21 august, a accidentat mortal un pieton, pe strada Cireașov, din Slatina, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Totodată, polițiștii au anunțat că șoferul nu mai are dreptul să conducă pentru perioada stabilită de organul judiciar.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul accidentului rutier din data de 21 august a.c., din Slatina, soldat cu decesul unei persoane, în cursul acestei zile prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, în sarcina conducătorului auto, inculpat în cauză, a fost dispusă obligația de a nu conduce vehicule pe perioada stabilită de organul judiciar”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Pe 21 august, la ora 09.35, autoturismul condus de tânărul din municipiul Slatina l-a lovit mortal pe bărbatul, în vârstă de 68 de ani, din municipiul București. Bărbatul, un fost profesor, traversa strada pe trecerea de pietoni și a fost aruncat câțiva metri în aer.

Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii evenimentului.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, polițiștii efectuând în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Șoferul a mai fost implicat într-un alt eveniment rutier în 2019, iar de atunci conducea cu o dovadă ce era prelungită de procuror.

Potrivit unor surse, tânărul formează un cuplu de câțiva ani cu fata polițistului Mircea Coman din cadrul Serviciului Poliție Rutieră Olt, cel din urmă fiind implicat într-un dosar de corupție, după ce a fost prins în flagrant, alături de alți trei colegi. Cei patru polițiști sunt acuzați de procurorii DNA că luau mită de la șoferii ce încălcau legislația rutieră.