Doi candidați, la concursul pentru șefia Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt. Au trecut testarea psihologică

Emanuel Botan (foto) și Radu Gheorghe s-au înscris la concursul organizat pentru ocuparea funcției vacante de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Olt. Cei doi au trecut chiar și de testarea psihologică ce a avut loc pe 6 august, la Centrul de Psihosociologie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Botan și Radu Gheorghe au fost declarați apți în urma evaluării psihologice și se pregătesc acum de interviul ce va avea loc pe 22 septembrie, începând cu ora 12.00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Nota minimă de promovare a concursului este 7.00.

În afară de Emanuel Botan și Radu Gheorghe un al treilea candidat s-a înscris la acest concurs, însă nu s-a prezentat la evaluarea psihologică.

Din 2018, Emanuel Botan (44 de ani) a fost învestit adjunct al șefului Grupării de Jandarmi Mobile Frații Buzești Craiova, după ce a promovat concursul pe post.

Postul din fruntea Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt este vacant din aprilie 2021, când inspectorul șef, colonelul Tudorel-Dorel Drejoi, a predat comanda unității și a trecut în rezervă. Colonelul avea o carieră militară de 32 de ani, iar în ultimii zece s-a aflat la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt. După pensionarea lui Drejoi, conducerea interimară a IJJ Olt a fost preluată de colonelul Marian Boată, ofițer cu experiență de peste 30 de ani în structurile Jandarmeriei Române.

Potrivit unor surse, cel de al treilea candidat înscris la concurs ce nu s-a prezentat la testarea psihologică ar fi Marian Boată.  

sursa foto: facebook