FOTO. Doi tineri din Caracal și o femeie din Valea Mare, prinși la cerșit. Sute de amenzi au fost aplicate

Polițiștii din cadrul IPJ Olt și jandarmii olteni au desfășurat, în perioada 19-21 august, o acțiune pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor de cerșetorie, prostituție și de tulburare a ordinii și liniștii publice. Astfel, au fost legitimate 803 persoane, dintre care șase minori, 46 de persoane fiind conduse la sediile unităților de poliție pentru stabilirea identității acestora. Mulți dintre ei sunt oameni buni de muncă, dar preferă să stea cu mâna întinsă.

Amenzile aplicate s-au ridicat la peste 97.000 de lei.

„În cadrul activităților desfășurate au fost cooptați și specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în vederea consilierii minorilor, a persoanelor singure sau a celor aflate la nevoie, ce au fost depistate apelând la mila publicului. De asemenea, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 97.280 de lei, 141 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61 din 1991 și 27 la alte acte normative”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Doi tineri din Caracal, de 24 și 26 de ani, au fost depistați în timp ce solicitau bani de la trecători. Totodată, un alt tânăr din Sibiu cerșea în Slatina.

„La data de 20 august a.c., doi tineri de 24 respectiv 26 de ani, ambii din municipiul Caracal, au fost depistați de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal în timp ce desfășurau activități de cerșetorie. Aceștia au fost sancționați contravențional. La data de 21 august a.c., un tânăr de 24 de ani, din orașul Tălmaciu, județul Sibiu, a fost identificat în municipiul Slatina în timp ce desfășura activități de cerșetorie. Acesta a fost sancționat contravențional”, se mai arată în comunicatul citat.

A fost amendată și o femeie din Valea Mare, care cerșea în Slatina.

„Tot pe 21 august, o femeie de 62 de ani, din comuna Valea Mare, județul Olt, a fost identificată în municipiul Slatina desfășurând activități de cerșetorie. Și în acest caz a fost aplicată sancțiune contravențională”, au mai spus polițiștii olteni.

Un alt exemplu este cel al unui bărbat de 53 de ani, din comuna Dragomirești, județul Dâmbovița, care a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, în timp ce apela la mila publicului. Și în acest caz a fost aplicată sancțiune contravențională.