Alin Răceanu revine în poartă, la aproape 48 de ani. Este anunțat titular în meciul pe care Petrolul Potcoava îl susține cu Viitorul Dăești

La meciul, de pe teren propriu, cu Viitorul Dăești, programat sâmbătă, Petrolul Potcoava îl va avea în poartă pe antrenorul cu portarii, Alin Răceanu. Informația a fost confirmată de oficialii clubului din Potcoava, care au precizat că Alin Răceanu va fi titular în acest joc contând pentru etapa a II-a a Ligii a III-a.

S-a ajuns în această situație după ce portarul grupării din Liga a III-a din județ, Alex Cioc, a fost convocat la selecționata U18, acesta fiind singurul gooalkeeper al formației din Potcoava.

Rămași fără portar, oficialii grupării Petrolul Potcoava îl vor trimite între buturi pe Alin Răceanu care are aproape 48 de ani, însă are în spate o vastă experiență, evoluând de a lungul timpului la echipe precum: Electroputere Craiova, FC Olt Slatina, FC Caracal, Rulmentul Alexandria, Minerul Motru sau Alro Slatina.

Alin Răceanu a disputat ultimul meci oficial în urmă cu mai bine de 10 ani, la Tg. Jiu. Echipa Pandurii Tg. Jiu a întâlnit atunci FC Caracal (Liga a III-a), unde evolua și Răceanu, scorul fiind 1-1.

În fața acestei provocări, Alin Răceanu a precizat că acest meci este un bun prilej pentru el să-și amintească de meciurile din tinerețe. Spune că nu este ceva nou pentru el și va face exact ce a făcut mai bine de două decenii.

„Acest meciul în care am prilejul să revin în fotbal, după atâția ani de pauză, nu mă face decât să-mi dea o stare de bucurie, de satisfacție. Îmi aduce aminte de clipele frumoase ca și fotbalist! Dacă mă simt pregătit!??…Am pregătit mai mult pe alții profesional, în tot acest timp, m-am axat mai mult pe antrenorat, dar nu este ceva nou pentru mine, este ceea ce am făcut de a lungul anilor ca sportiv, și  nu sunt puțini, sunt 24 de ani în cariera de fotbalist! De la debutul meu în fotbal, în Liga a II-a, la 16 ani și 7 luni, până la 37 de ani am tot jucat. Nu pot zice că mai am aceleași abilități, dar compensăm prin experiență!”, a spus Alin Răceanu.

Alin Răceanul este antrenor și la Academia Răzvan Raț și a fost antrenor în Kuweit, în perioada 2013-2014, la Al-Arabi Club, unde a antrenat portarii Naționalei Kuweit U17 și U19.

Partida dintre Petrolul Potcoava-Viitorul Dăești, din cadrul etapei a II-a a Ligii a III-a se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, pe terenul din Potcoava.