Olt-Argeș, la barajul de promovare în Liga a III-a. Președinte: „Echipa din Argeș pleacă cu prima șansă, indiferent cine merge din Olt”

Echipa din Olt ce va câștiga titlul de campioană, în acest sezon, va întâlni, la barajul de promovare în Liga a III-a, gruparea de pe primul loc din județul Argeș. Se vor juca două partide, tur-retur, pe 17 iunie 2023, ora 18.00, și pe 24 iunie, ora 17.30.

Duelul pentru câștigarea titlului județean se dă, și în acest an, între Oltul Curtișoara și ACS Caracal, cele două formații fiind la egalitate de puncte, fiecare cu 42, ocupanta locului al treilea, Știința Mărunței, având 30 de puncte.

Disputa nu este încheiată nici în Argeș, unde liderul ARO Muscelul Câmplung (45 de puncte) are un avans de doar trei puncte față de locul secund, Speed Academy Pitești (42 de puncte).

Președintele clubului din Caracal, Gigi Neagu, a spus, pentru stirideolt.ro, că echipa din Argeș are prima șansă la barajul de promovare în eșalonul al treilea.

„Am văzut că vom juca cu echipa ce va câștiga titlul în județul Argeș, se joacă și la ei. Nu știm detalii despre echipele din Argeș, cu puțin timp înainte am aflat și eu despre tragerea la sorți, nu avem multe informații la acest moment. În Argeș sunt mai multe academii, au o bază mai mare de selecție. Echipa din Argeș pleacă cu prima șansă, indiferent cine merge din Olt, fie că mergem noi, fie că merge Curtișoara. Dar nu sunt de speriat, până la urmă vorbim de Liga a IV-a, sunt două jocuri, tur-retur, fiecare echipă are șansa ei”, a spus Gigi Neagu.

Reprezentanții echipei Oltul Curtișoara nu au putut fi contactați, pentru a oferi un punct de vedere privind adversarul din meciul de baraj.

Casa Fotbalului a găzduit joi, 2 februarie, tragerea la sorți pentru duelurile de la barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024.

Vor promova cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Jocurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 17 iunie 2023, ora 18:00, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30.

Regiunea 1: Bacău – Neamț, Botoșani – Suceava, Vaslui – Iași
Regiunea 2: Sălaj – Satu Mare, Bihor – Cluj, Maramureș – Bistrița-Năsăud
Regiunea 3: Alba – Covasna, Harghita – Sibiu, Mureș – Brașov
Regiunea 4: Mehedinți – Arad, Hunedoara – Timiș, Gorj – Caraș-Severin
Regiunea 5: Teleorman – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj
Regiunea 6: Ilfov – Călărași, Ialomița – Giurgiu, București – Prahova
Regiunea 7: Tulcea – Buzău, Brăila – Galați, Vrancea – Constanța

foto: arhivă