Încep lucrările de modernizare a 46 de kilometri de drum județean. Proiectul are o valoare de peste 82 de milioane de lei

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a semnat miercuri, 1 septembrie, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ642-Stoenești (intersecție DN6) – Giuvărăști (limită județul Teleorman).

Nouă localități vor beneficia de acest proiect cu fonduri europene în valoare totală de aproape 82 de milioane de lei. În total, vor fi modernizați peste 46 de kilometri de drum.

„Nouă localități, Stoeneşti, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Rusăneşti, Cilieni, Tia Mare, Izbiceni, Giuvărăşti, vor beneficia de infrastructură modernă, în urma implementării acestui obiectiv de investiții. Proiectul are o valoare de 81.957.600 lei, finanțați din fonduri europene, și prevede modernizarea a 46,119 km de drum județean. Alături de modernizarea DJ 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, un alt proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, al cărui stadiu fizic de execuție este de 60%, Consiliul județean Olt va reuși modernizarea a peste 100 de km de drumuri județene și atragerea a peste 200 milioane lei fonduri nerambursabile. Obiectivul principal al celor două proiecte este de a lega Sudul județului, cu Portul Corabia, Municipiul Slatina și Nordul Județului”, se arată într-un comunicat al CJ Olt.

foto: arhivă