Slătineanul care era să rămână fără scuter, ironic: „Nu speriați hoții, puneți camere cu rezoluție mare și așteptați să se întâmple evenimentul”

Slătineanul căruia hoții au încercat să-i fure scuterul prins de un stâlp de pe strada Crizantemei din Slatina, la finalul săptămânii trecute, s-a arătat nemulțumit de modul cum polițiștii olteni se ocupă de acest caz. După două zile de încercări, omul a reușit, în cele din urmă, marți, 7 septembrie, să depună o plângere la Poliția municipiului Slatina.

Acesta a aruncat ironii la adresa polițiștilor olteni, ce i-ar fi sugerat că hoții nu ar fi trebuit să fie speriați de vecinii care au filmat scena, ca să fie prinși în fapt. Slătineanul a relatat cu umor discuția pe care a avut-o cu oamenii legii în secția de poliție, atunci când a fost să dea declarații. Dincolo de umor, rezultă clar nepăsarea și indiferența celor care ar trebui să-i apere pe cetățeni de astfel de fapte antisociale.

„Am reușit sa dau declarație cu daunele aduse scuterului. Sunt un fericit, pentru ca sâmbătă s-a mai furat unul. Vecinul nu trebuia să facă gălăgie, să îi prindă în “fapt”. Dacă am și alte filmări clare i-ar ajuta la identificare. Polițiștii mi-au spus să îi asigur că nu îl mai țin în același loc (n. red- scuterul). Dosarul va merge către parchet și mă vor anunța…Îmi spun de camere că trebuie sa avem filmări clare, să se vadă infractorul. Camerele de pe stradă cu toate că sunt 360 de grade, filmează într-o singură direcție. Vor cere ei ca și instituție filmări din zona Crizantemei la Poliția Locală. Am plecat de acolo ca din spital. Când te duci cu o bubă și vezi bolnavi adevărați, așa am simțit eu! M-am constituit parte civilă într-un nou dosar de distrugere, pentru antifurt și contactul scuterului. Prejudiciu este de 1.000 lei. Concluzia este: nu speriați hoții, puneți camere cu rezoluție mare și așteptați să se întâmple evenimentul. Poliția tratează totul superficial. Mi-au spus că ce….mi-au rupt un antifurt! Trebuia să așteptăm să-l fure… ca să facă ceva. Mi-au spus că ar fi bine să-l mut de acolo, într-o boxă, într-un garaj”, a declarat păgubitul.

Slătineanul a precizat că scuterul stă legat de acel stâlp de mai bine de doi ani, iar când hoții au încercat să dea atacul și să-l fure era plecat din localitate. Hoții au reușit să ruptă antifurtul și au stricat contactul scuterului, dar nu au plecat cu el. Vecinii sunt cei care au filmat, au sunat la poliție și au făcut gălăgie, hoții fiind puși pe fugă.

Fotografiile și video au fost puse la dispoziție de slătineanul păgubit.

 

sursa: Gazeta Oltului