Comisie de anchetă privind creșterea facturilor. Senator: „Românii au dreptul să afle de ce plătesc un preţ la energie mai mare decât Germania, Franţa sau Polonia”

Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, a precizat că Plenul reunit din Parlamentul României a votat constituirea unei comisii care să ancheteze creșterea masivă a facturilor în domeniul energiei.

Senatorul PSD spune că este dreptul românilor să afle de ce prețul energiei este mai mare decât în țări precum Germania, Franța sau Polonia.

„Partidul Social Democrat vine cu soluții în favoarea românilor privind creșterea masivă a facturilor din domeniul energiei. Astăzi, în cadrul plenului reunit, comisia de anchetă a fost votată, iar în urma votului pozitiv, comisia propusă de social democrați va fi înființată. Românii au dreptul să afle de ce au ajuns să plătească un preţ la energie mai mare decât Germania, Franţa sau Polonia. Așa cum am amintit, alături de colegii mei social democrați, venim și cu soluții, nu doar cu această comisie de anchetă. Prima dintre soluții o reprezintă plafonarea preţurilor, iar a doua adoptarea rapidă în Parlament a legii consumatorului vulnerabil cu amendamentele PSD, urmând ca aceasta să fie aplicată de la data de 1 octombrie”, a spus Siminica Mirea.