PROGRAM. Festivalul „Oltenii &… restul’ lumii”, în perioada 24-26 septembrie, în Parcul Tineretului din Slatina

Primăria Slatina continuă tradiția, în perioada 24-26 septembrie urmând să fie organizat Festivalul „Oltenii &… restul’ lumii”, care a ajuns la cea de a XXVI-a ediție. În acest an, festivalul de umor va fi organizat în Parcul Tineretului din Slatina.

Edilul Slatinei, Emil Moț, i-a invitat pe slătineni la activitățile culturale, concursurile și momentele de umor, dar și să guste din bucatele tradiționale oltenești.

„Deoarece păstrăm tradiția, vă anunțăm cu bucurie că Primăria Municipiului Slatina reia organizarea Festivalului “OLTENII &… RESTU’ LUMII”. În cadrul celei de-a XXVI-a ediții, care se va desfășura în perioada 24-26 septembrie 2021, vor fi cuprinse activități culturale, concursuri de bancuri, dueluri epigramistice și momente de umor. Pe lângă aceste activități, vă așteptăm să ne bucurăm împreună de bucatele tradiționale oltenești, multe alte momente artistice și să întâmpinăm cu voie bună ansamblurile folclorice ce aparțin diferitelor etnii”, a anunțat primarul Slatinei, Emil Moț.

Vineri, 24 septembrie, de la ora 11.00, este așteptat în Parcul Tineretului din Slatina actorul Eugen Cristea, personalitatea evenimentului, Taraful de la Morunglav și Fanfara Lyra Band. Autoritățile vor deschide Festivalul de la Slatina, după ora 13.00, cu „Bucătăria tradițională românească”, „Mustăria la Câțeaua Leșinată”, urmând să sară cepul butoiului cu vin și glume.

La ora 14.55, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” va fi organizată o expoziție de caricatură.

Sâmbătă, 25 septembrie, oltenii sunt așteptați la o șezătoare, fiind organizat un târg al meșterilor populari, dar și o expoziție de costume populare.

Festivalul se va încheia duminică seara, cu recitaluri susținute de ansambluri și tarafuri. foto: arhivă

 

PROGRAMUL din acest an: