Legume și fructe proaspete, în piața de la CJ Olt. Ciobanu: „Dacă nu reușim să intrăm în supermarket-uri, măcar să venim cu asemenea modele”

Fermieri din Pleșoiu, Rusănești, Caracal, Brebeni, Valea Mare, Găneasa, Strejești, Vădăstrița și Obârșia au venit, sâmbătă dimineață, cu legume și fructe proaspete în Piața Producătorilor Olteni, ce este organizată în parcarea Consiliul Județean Olt, din centrul Slatinei.

În fiecare sâmbătă, oltenii pot achiziționa direct de la producătorii autohtoni kapia, ardei gras, gogoșar, roșii, verdețuri, vinete, castraveți, brânzeturi, dar și fructe de sezon, mere, pere și prune.

Vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, a precizat că această piață vine în sprijinul fermierilor olteni, dar și a slătinenilor care pot cumpăra direct de la producători.

„Sperăm ca producătorii să simtă acest sprijin pe care noi am dorit să-l oferim și am răspuns invitației Asociației Tinerilor Fermieri. Sunt produse autohtone, sunt proaspete”, a spus Ionuț Ivan.

Președintele Asociației Tinerilor Fermieri, Florin Ciobanu, a precizat că prin astfel de inițiative fermierii își pot vinde produsele, mai ales că producătorii autohtoni nu reușesc să intre în supermarketuri.

„În primul rând, vreau să mulțumesc consilierilor județeni care au aprobat acest proiect, la inițiativa președintelui Marius Oprescu. Fermierii așteptau o asemenea piață. Este o bună ocazie să ne promovăm legumele pe care le producem în fermele noastre, fermierii sunt toți beneficiari de fonduri europene. Noi ne-am făcut treaba ca și organizație, fermele  s-au dezvoltat, problema a fost la piață. Trebuie să gândim soluții ca să promovăm produsele. Dacă nu reușim să intrăm în supermarketuri, foarte puțini au reușit să intre, măcar să venim cu asemenea  modele de succes. Am doi colegi de la Gorj și Mehedinți, și ei vor să preia ideea, să o discute în consiliile județene din zonele lor și să multiplice această idee și în alte județe. Producători avem, dar trebuie să-i ajutăm să-și promoveze produsele, calitatea produselor lor către consumator prin lanțul scurt. Avem câțiva fermieri înscriși, spațiul nu ne-a permis să venim cu mai mulți, suntem într-o perioadă de testare, să vedem cum funcționează, vom aduce din ce în ce mai mulți. Momentan, avem aprobare doar pentru sâmbăta, dar poate extindem și pentru duminica. Până în noiembrie vom organiza această piață”, a spus Ciobanu.