Caracaleancă de 47 de ani, fără boli, moartă de COVID. Managerul: „Stau mult acasă. A venit cu afectare pulmonară mare. Soacra femeii va scăpa”

DSP Olt a raportat sâmbătă, 18 septembrie, trei noi decese din cauza virusului SARS-COV2, printre morți fiind și o persoană fără comorbidități.

O femeie de 47 de ani, din Caracal, fără alte boli asociate, a murit din cauza virusului SARS-COV2. Caracaleanca s-a internat pe 10 septembrie, la Spitalul Municipal Caracal, fiind confirmată cu SARS-COV2, și a murit pe 16 septembrie. DSP Olt a precizat că femeia nu avea nici boli declarate și nici nu i-au fost descoperite pe perioada cât a stat internată.

Managerul unității medicale din Caracal, medicul Liviu Radu, a precizat că femeia a venit cu afectare pulmonară de peste 80 la sută. Acesta a spus că soacra femeii, deși este trecută de 60 de ani, are șanse mari să scape cu viață, plămânii fiind mai puțin afectați. Medicul spune că mulți stau foarte mult acasă până să ajungă la spital, pentru tratament de specialitate.

„A venit de la început într-o stare foarte gravă, cu afectare pulmonară de 80-90 la sută. Soacra a avut afectare mai mică, de 50-60 la sută, și ea se pare că va scăpa. Soacra are peste 60 de ani. Femeia a murit ieri, am vorbit cu familia,  toți sunt nevaccinați. Familia este din Caracal. Problema este că a stat acasă foarte mult. Protocolul terapeutic este la fel, dar fiecare pacient răspunde într-un fel la tratament. Când afectarea pulmonară este mare, șansele sunt foarte mici. Stau mult acasă. Mai avem familii din Caracal care s-au îmbolnăvit, unele sunt familii cu pretenții. Stau mult acasă, refuză să se vaccineze”, a spus managerul de la Spitalul Caracal, medicul Liviu Radu.

Potrivit DSP Olt, cauzele decesului au fost: stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie, AVC ischemic cerebelos stâng și parieto-occipital stâng.

Un alt deces raportat astăzi este cel al unui bărbat de 51 de ani, din mediul rural. Omul s-a stins acasă, după ce a refuzat internarea.

„În data de 15 septembrie 2021, a apelat Serviciul 112 pentru efectuarea unui test Covid 19, cu rezultat pozitiv. A refuzat internarea. Avea comorbidități: hipertensiune arterială, grad II/III, hiponatremie, trombocitopenie, malformație vasculara cerebrală. A murit pe 16 septembrie, decesul survenind la domiciliu”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Cel de al treilea deces este al unui bărbat de 82 de ani, din mediul rural, care a ajuns pe 6 septembrie la Spitalul Caracal, fiind confirmat cu SARS-COV2.

Avea și insuficiență cardiacă congestivă, clasa III, Hipertensiune arterială, grad II, sechele AVC, boală renală cronic. A murit pe 18 septembrie.

De la izbucnirea pandemiei, 406 olteni au murit din cauza COVID.