Discuții pentru închiderea Secției de Cardiologie de la Spitalul Slatina. Manager: Situația este gravă. Vom lua o decizie

Este focar COVID pe Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde 21 de pacienți și cadre medicale au fost confirmați cu virusul SARS-COV2. Ar fi vorba de 10 pacienți infectați și 10-11 infirmieri și asistenți medicali. Situația este atât de gravă încât se discută despre închiderea secției, o decizie urmând a fi luată în cursul zilei de astăzi, 20 septembrie.

Epidemiologul Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că se fac eforturi pentru ca secția să rămână deschisă, fiind singura din județ și cu Terapie Intensivă. În cazul în care Secția de Cardiologie de la Slatina ar fi închisă, nu se știe exact unde vor fi direcționați oltenii care se confruntă cu probleme cardiologice.

„Sunt multe cazuri, încă nu am luat o decizie privind închiderea Secției de Cardiologie, pentru că este singura secție din județ, avem și Terapie Intensivă Cardiologie. Încercăm cât putem să nu închidem secția. Este posibil să ajungem și acolo, dar nu s-a luat această decizie. Încă nu știm dacă vom ajunge să împărțim secția în COVID, non-COVID. În total, sunt 21 de cazuri cu toții, pacienți și cadre medicale. Testăm tot ce internăm, dar și personalul medical și pacienții care sunt infectați. Cadrele medicale confirmate acum unele sunt vaccinate, altele nu. Nu aș putea să spun unde se vor duce pacienții care vor avea probleme cardiologice, dar nici nu spun acum că se închide secția, este un scenariu, dar nu știu dacă vom ajunge aici. În funcție de evoluția focarului, vom lua o decizie”, a spus medicul Cătălin Pătru.

Managerul unității medicale din Slatina, Angela Nicolae, a precizat că în cursul zilei de astăzi se va lua o decizie.

„Analizăm varianta cu închiderea secției, în dimineața aceasta suntem toți la ședințe și analizăm această variantă. Situația este gravă. Din fericire, nu avem medici confirmați cu SARS-COV2, iar pacienții, în funcție de patologie, probabil, că îi vom interna în cadrul Secției de Medicină Internă, medicii vor asigura consultațiile inter secții. Analizăm posibilitatea suspendării activității pe Secția de Cardiologie până la lichidarea focarului. Vom anunța în cursul zilei de astăzi ce decizie s-a luat”, a spus managerul interimar Angela Nicolae.