Patru copii, cu formă ușoară COVID, sunt internați la Spitalul Slatina

Patru copii confirmați cu virusul SARS-COV2 erau luni, 20 septembrie, internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina și primesc tratament de specialitate. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a precizat că minorii au forme ușoare și medii de boală.

„Avem și cazuri confirmate la copii. Dimineață (n. red. luni, 20 septembrie) erau doi copii confirmați, la unul din copii și mămica era pozitivă. Sunt internați la Pediatrie, cu forme ușoare sau medii de boală. După prânz s-au mai pozitivat alți doi copii, unul dintre ei are trei luni”, a declarat chirurgul Florin Popa.

Reprezentanții Spitalului Slatina au purtat discuții cu unități medicale din Craiova, care au secții de Terapie Intensivă pentru copii, pentru transferul minorilor care fac forme grave COVID.

Începând cu 3 septembrie, SJU Slatina are un Sector Pediatrie COVID, cu 21 de paturi, unde sunt acordate îngrijiri pentru copiii confirmați cu infecție SARS CoV-2. Acest sector funcționează în Blocul Materno-Infantil.