Botan, noul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt. A obținut 9.44 la concurs, devansându-și contracandidatul

Emanuel Botan va prelua funcția de șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Olt, după ce a obținut un punctaj final de 9.44 la concursul organizat pe post. Cu această notă finală, Botan l-a devansat pe colonelul Radu Gheorghe, care a obținut 8.71.

Punctajele nu sunt definitive, iar candidații pot depune contestații în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, urmând a fi soluționate în 48 de ore.

Interviul a avut loc miercuri, pe 22 septembrie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, iar anterior cei doi candidați au primit punctaje și la evaluarea dosarului.

Din 2018, Emanuel Botan (44 de ani) a fost învestit adjunct al șefului Grupării de Jandarmi Mobile Frații Buzești Craiova, după ce a promovat concursul pe post. Anterior, din 2000 până în 2017, Botan a lucrat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

Postul din fruntea Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt este vacant din aprilie 2021, când inspectorul șef, colonelul Tudorel-Dorel Drejoi, a predat comanda unității și a trecut în rezervă. Colonelul avea o carieră militară de 32 de ani, iar în ultimii zece s-a aflat la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt. După pensionarea lui Drejoi, conducerea interimară a IJJ Olt a fost preluată de colonelul Marian Boată, ofițer cu experiență de peste 30 de ani în structurile Jandarmeriei Române.