Tineri din Olt, arestați preventiv, după ce au furat mai multe bunuri dintr-o casă din comuna Dobrosloveni

Doi tineri din comuna Fărcașele, județul Olt, au fost reținuți, la finalul săptămânii trecute, de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, după ce au furat mai multe televizioare și alcool dintr-o locuință din comuna Dobrosloveni. Aceștia au fost arestați preventiv de către magistrații Judecătoriei Caracal, fiind acuzați de tâlhărie calificată.

Cei doi au fost ajutați să dea spargerile din noaptea de 2 spre 3 februarie de către un alt tânăr din comuna Dobrosloveni, însă acesta nu a fost încă găsit de către oamenii legii.

În fapt, la data de 3 februarie 2023, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Dobrosloveni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras mai multe bunuri din locuință în noaptea de 2 spre 3 februarie. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat trei tineri bănuiți de comiterea infracțiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Dobrosloveni, și doi tineri, în vârstă de 18 și 22 de ani, ambii din comuna Fărcașele”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pentru documentarea activității infracționale, sâmbătă, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus au efectuat șase percheziții domiciliare în comunele Dobrosloveni și Fărcașele, la locuințele persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii. Cu ocazia descinderilor, oamenii legii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri ce ar fi fost sustrase de la persoana vătămată.

În urma probatoriului administrat s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de furt calificat în infracțiunea de tâlhărie calificată. În aceeași zi de 11 februarie 2023, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele a doi tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Este vorba de tinerii din Fărcașele, cel în vârstă de 22 de ani având și alte antecedente penale.

Ulterior, duminică, 12 februarie, ambii tineri au fost prezentați în fața magistraților Judecătoriei Caracal, care au admis propunerea parchetului și au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

foto:arhivă, prezentare generală