„Promenada Inimilor ”, în Parcul „Constantin Poroineanu” Caracal. Medic: „Activitatea fizică, cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare”

Clubul Rotary Caracal lansează Programul „Promenada Inimilor”, un traseu accesibil cu o lungime de doi kilometri și jumătate ce este organizat în Parcul „Constantin Poroineanu” din Caracal, sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 16.00.

Traseul începe și se termină la intrarea în parc dinspre Piața Victoriei, fiind marcat cu însemne distinctive.

Acțiunea prin care este încurajată mișcarea este organizată de Clubul Rotary Caracal împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Municipiului Caracal, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

„Reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minimum 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare”, a spus medicul Alexandra Popa de la Spitalul Caracal, care este și președinte Club Rotary Caracal, în mandatul 2021 – 2022.

Potrivit celor care au organizat această acțiune, bolile cardiovasculare sunt principalul ucigaș din lume și din România. 31 la sută din decesele din întreaga lume, adică 17,7 milioane pe an, sunt produse de aceste boli, iar Romania ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare. La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct.

Anul acesta, Programul „Promenada Inimilor” se derulează în 26 de orașe din România printre care și municipiul Caracal.