Spitalul Caracal: Din 17 paturi la Terapie Intensivă funcționează doar nouă. S-a dispus reabilitarea rețelelor de gaze medicinale, în regim de urgență

Autoritățile din județul Olt recunosc că la Spitalul Municipal Caracal există doar pe hârtie 17 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții cu forme grave COVID. Astfel, potrivit unui hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt din 22 septembrie, la Spitalul Caracal din cele 17 paturi de la Terapie Intensivă sunt operaționale doar nouă paturi.

„Se constată că la nivelul Spitalului Municipal Caracal din cele 17 paturi ATI adulți prevăzute în Planul de reziliență a rețelei sanitare din județul Olt față de recrudescența COVID, sunt operaționalizate doar nouă paturi ATI”, se arată în Hotărârea 68 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt.

Astfel, cele opt paturi nu funcționează din cauza lipsei de oxigen, dar și pentru că nu există ventilatoare.

Pentru operaționalizarea celorlalte opt paturi ATI sunt necesare următoarele măsuri: reabilitarea, în regim de urgență, a rețelelor de gaze medicinale pentru punerea în funcțiune a trei ventilatoare existente în dotarea spitalului și care nu pot fi folosite în acest moment, dotarea cu cinci ventilatoare cu oxigen fără aer comprimat. DSP Olt va urmări punerea în aplicare a Planului de reziliență a rețelei sanitare din Olt, inclusiv reabilitarea în regim de urgență a rețelelor de gaze medicinale la Spitalul Municipal Caracal”, se mai arată în documentul citat anterior.

Hotărârea 68 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, poate fi consultată aici:

https://ot.prefectura.mai.gov.ro/coronaviruscovid-19/