ANMCS, ordin pentru încetarea suspendării acreditării Spitalului Corabia

Spitalul Corabia a reușit să îndeplinească obiectivele din „Planul de măsuri” pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării de la începutul acestui an. Protocoalele și circuitele pacienților au fost revizuite, iar personalul medical instruit.

Astfel, reprezentanții ANMCS au dispus încetarea suspendării acreditării unității medicale din Corabia.

„Vești bune! Spitalul Orășenesc Corabia a îndeplinit toate condițiile pentru a înceta suspendarea acreditării. Suspendarea acreditării a fost o măsură administrativă, care nu a afectat funcționalitatea unității spitalicești și nici derularea contractului cu CNAS”, au arătat reprezentanții Primăriei Corabia.

La finalul lunii ianuarie 2021, acreditarea Spitalului Orășenesc Corabia a fost suspendată pentru șase luni, decizia fiind luată după ancheta ce a avut loc în cazul bătrânului filmat în timp ce era în genunchi pe holurile unității medicale.

Bătrânul de 63 de ani, din Corabia, a ajuns, inițial, pe Secția de Ortopedie a Spitalului Corabia. Acesta a fost filmat în genunchi pe holurile Spitalului Corabia, cadrele medicale ignorându-l. Scurtul filmuleț a devenit viral pe rețelele de socializare, iar ministrul Sănătății a dispus controale la unitatea medicală de la malul Dunării.