Florin Meleru, ordin de numire în fruntea Fiscului oltean. Doagă, din nou în instanță

Începând de luni, Florin Meleru este noul director al Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt, aceasta primind ordinul de numire pe post, valabil până pe 31 decembrie 2021. Este practic o revenire în fruntea Fiscului oltean, după ce Meleru a fost nevoit să-i lase locului lui Cornel Doagă, care a câștigat în instanță anularea actului de destituire.

Adjunctul Fiscului oltean este Cornel Vlădescu, la Inspecții este responsabil Laurențiu Nicu, iar la Colectare persoane fizice este Antoniu Popa.

Doagă, din nou în instanță

Florin Meleru îl înlocuiește în fruntea Fiscului oltean pe Daniel Iulius Doagă, așa cum s-a întâmplat și în decembrie 2020.

Și de această dată, Doagă a contestat în instanță destituirea din funcție. Astfel, prin cererea 1415 /104/2021 înregistrată pe 30 august la Tribunalul Olt, Daniel Doagă cere din nou suspendarea actului emis de Agenția Națională de Administrare Fiscală prin care este destituit din funcție. Magistrații Tribunalului Olt au stabilit termen pentru 6 octombrie 2021 în acest dosar în care Doagă se judecă din nou cu ANAF.

Potrivit unor surse din interiorul instituției, raportul de destituire al lui Daniel Doagă ar avea 12 pagini și ar conține plângeri, rapoarte de control, audit și evaluare. Cu o destituire argumentată, este greu de crezut ca Doagă să aibă din nou câștig de cauză în instanță.

După destituirea de la finalul anului trecut, Doagă a contestat în instanţă și a câștigat, revenind în fruntea instituției pentru câteva luni. Astfel, magistraţii Tribunalului Olt au admis, pe 28 aprilie 2021, cererea de suspendare a Ordinului nr.4145 emis de președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală prin care Daniel Iulius Doagă era schimbat din funcția de șef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) şi au dispus revenirea acestuia pe post. Doagă fusese înlocuit de la şefia AJFP Olt pe 21 decembrie 2020, locul acestuia fiind luat de Florin Meleru de la Structura Activității de Inspecție Fiscală.

Traseul celor doi în fruntea instituției

În decembrie 2020, Doagă este schimbat din funcție cu Florin Meleru. Numai că Doagă contestă în instanță și reușește revenirea în fruntea Fiscului oltean, luându-i locul lui Melereu. În august 2021, ANAF îl destituie pentru a doua oară pe Doagă, interimatul fiind asigurat de Cornel Vlădescu. Pe 22 septembrie 2021, ANAF emite ordin de numire pentru Florin Meleru, acesta primind decizia la începutul acestei săptămâni. Doagă contestă din nou, magistrații de la Tribunalul Olt urmând a se pronunța în acest caz.

Anterior primului mandat deținut de Daniel Doagă, conducerea Fiscului oltean a fost asigurată de Cornel Vlădescu.