Peste 400 de școli și grădinițe din județul Olt, în scenariul verde

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a aprobat, în ședința de sâmbătă, 2 octombrie, scenariile de organizare şi desfăşurare la începerea cursurilor în unităţile de învățământ din județul Olt.

Astfel,  începând de luni, 4 octombrie, din cele 407 unităţi de învățământ preuniversitare / conexe din județul Olt (165 unităţi şcolare cu personalitate juridică şi 242 unităţi şcolare arondate) în 402 se aplică scenariul I sau verde, elevii și preșcolarii fiind prezenți în grădinițe și școli.

Totodată, autoritățile au anunțat că în scenariul 2 sunt patru unități de învățământ, cursurile fiind suspendate din cauza apariției îmbolnăvirilor cu virusul SARS COV2. Astfel, cursurile se desfășoară online la Școala Gimnazială „Nicolae Mărineanu” Cezienu, la Grădinița cu Program Normal Cezieni, Școala Gimnazială Deveselu, Grădinița cu Program Normal Comanca (Deveselu), Grădinița cu Program Prelungit Deveselu, Școala Gimnazială Studina, Grădinița cu Program Normal Studinița

În scenariul online este doar Liceul „Ștefan Diaconescu” Potcoava, unde lucrările de modernizare nu au fost finalizate.

„În funcţie de evoluţia epidemiologică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt va analiza și va aproba, săptămânal (ziua de vineri), scenariul de funcţionare al unităților de învățământ din judeţ, pe baza propunerilor consiliilor de administrație, avizate în prealabil de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a hotărât, la finalul săptămânii trecute, desființarea pragului de închidere a școlilor la șase cazuri la mie. Totodată, decizia de închidere a școlii în format fizic nu mai ține cont nici de declararea carantinei în acel oraș sau în comuna respectivă.