Prefectul de Olt: „Este cea mai mare rată de infectare la nivelul județului, de la începutul crizei sanitare”

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că situația pandemică cu care se confruntă județul nostru a atins cote alarmante. Mai mult de atât, unitățile medicale din județ sunt în pragul colapsului, iar medicii fac față cu greu situației.

„Cifrele statistice care situează Oltul într-un clasament nedorit mă îndreptățesc, în calitate de prefect al județului și șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să lansez către dumneavoastră un apel insistent. Impactul pandemic asupra județului Olt este îngrijorător: incidența cazurilor de infectare la nivel de județ este de peste 6 la mia de locuitori, cea mai mare cu care ne-am confruntat de la începutul crizei sanitare! 25 de localități din județ au, la rândul lor, peste 6 cazuri la 1.000 de locuitori! 10 localități au peste 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori, printre care municipiile Slatina și Caracal! Cel mai grav însă este că spitalele din județ sunt în pragul colapsului. Pe patul de spital sunt nu mai puțin de 299 de pacienți Covid cu forme grave și medii, 19 pe secțiile de Terapie Intensivă, printre care 5 persoane sunt intubate‼”, a descris Homorean situația epidemiologică din județ.

Prefectul de Olt spune că situația este dramatică, iar în ciuda eforturilor, pandemia poate scăpa de sub control.

„Pot părea doar cifre goale, însă ele reprezintă situația dramatică cu care ne confruntăm și riscul ca aceasta să depășească în intensitate toate eforturile noastre cumulate de a ține pandemia sub control. Trebuie să înțelegem cu toții că doar respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție și protecție și doar vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 ne pot înarma în lupta cu pandemia și ne pot oferi șansele de a câștiga această bătălie o dată pentru totdeauna”, a adăugat Homorean.