Șeful ISJ Olt, date despre cele patru profesoare care au murit, luna aceasta. Oltul, al doilea din țară, privind numărul de școli trecute în online

Județul Olt are 50 de unități de învățământ cu activitatea suspendată, după ce mai mulți profesori, personal auxiliar și elevi au fost confirmați cu virusul SARS-COV2.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că Oltul este după București, în privința numărului de unități de învățământ cu activitatea suspendată.

„Județul Olt este al doilea la nivel național ca număr de școli trecute în online, după București. Avem 50 de școli trecute în online, sunt mai multe motive pentru care au fost închise. Dau exemplul Vădăstrița. Acolo, profesoara de Limba și Literatura Română, Sabina Nunescu, în condițiile în care pleacă sâmbătă cu saturația 38, plămânii afectați, din ce am înțeles eu 90 la sută, vă dați seama că oamenii s-au îngrijorat, părinții, profesorii, copiii. Din punctul meu de vedere, a acuza școala că a luat această decizie mi se pare o mare nedreptate. Mai bine ne protejăm…acum suntem în punctul maxim al valului, săptămâna aceasta și cealaltă. Eu cred că lucrurile vor merge mult mai bine pentru sănătatea profesorilor și a elevilor noștri, dacă școlile au luat această decizie”, a  spus Iacobescu.

Mai mult de atât, în județul Olt, doar în octombrie, patru cadre didactice de la unități de învățământ din Caracal, Balș, Vădăstrița și Rusănești au murit. Decesele cadrelor didactice au provocat îngrijorare în comunități, directorii unităților de învățământ luând decizia suspendării cursurilor cu prezență fizică.

„Avem patru cadre didactice care au murit în județul Olt și trei în Mehedinți. O avem pe domnișoara Marinescu, de la Caracal, profesoară de Limba Română (n. red. – deces survenit la începutul acestei luni), dacă nu mă înșel născută în 1961, doamna Nunescu (deces survenit pe 9 octombrie), născută în 1956, profesoară de Limba și Literatura Română la Vădăstrița, doamna Călinoiu Raluca (deces survenit în jurul datei de 11 octombrie), educatoare la structura nr. 3 Balș, care ține de Școala Gimnazială nr. 1 Balș, avea în jur de 48-49 de ani, și doamna Cojoc Lucica (deces survenit în jurul datei de 9 octombrie), 60 de ani, profesoară de Educație Tehnologică la Rusănești și Scărișoara, doamna era singura vaccinată, cu ambele doze Pfizer. Din ce am înțeles eu, la doamna Cojoc Lucica acolo scrie AVC (nr. red. –accident vascular cerebral), pe care l-ar fi făcut din cauza spaimei pentru că ar fi aflat că avea un test pozitiv. Este o atitudine normală a directorilor care au decis să treacă în online, în aceste condiții, ținând cont că este punctul maxim al infectărilor, mai ales că Slatina este la peste 10 cazuri la mia de locuitori”, a adăugat Iacobescu.

Totodată, din cauza numeroaselor cazuri confirmate, activitatea cu prezență fizică în cele două licee de top din Slatina, Colegiul Național „Radu Greceanu”, și Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina a fost suspendată, cu mențiunea că la „Minulescu” sunt prezenți în bănci doar elevii din ciclul primar.