Zeci de dascăli din Olt, note sub 7 la concursul pentru postul de director. Ce spune șeful ISJ Olt despre rezultatele obținute

Din cei 230 de dascăli olteni care au susținut proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director sau director adjunct, ce a avut loc pe 15 octombrie, 79 au obținut note sub 7.

Mai mult de atât, dascăli care emiteau pretenții la scaunul de director au obținut note de 4,4,  4,6 sau 4,8, iar două cadre didactice din județ au fost notate cu 3,4 și 3,8. Candidații nemulțumiți pot depune contestații până pe 17 octombrie, pe 20 octombrie urmând a fi afișate rezultatele finale pentru proba scrisă.

Potrivit metodologiei de concurs, este declarat „admis” la proba scrisă candidatul care a obţinut cel puţin nota 7. Astfel, pot participa la interviu doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă.

Inspectorul școlar general al ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că rezultatele la proba scrisă sunt în media națională.

„Am avut 243 de dosare valide, dintre acestea nouă nu s-au prezentat, iar patru au cerut amânarea, pentru că au demonstrat cu documente că au COVID, sunt în carantină sau în izolare. Pentru ei vom organiza o sesiune specială, pe 28 octombrie. Notele obținute sunt în media națională. Cei care au obținut note sub șapte nu mai pot participa la următoare probă”, a spus șeful ISJ Olt, Victor Iacobescu.

La proba scrisă, candidații au avut de rezolvat un test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacităţi şi competenţe relevante pentru activitatea de management educaţional. Cele două probe din concurs sunt obligatorii, iar nota finală a candidatului este media aritmetică obținută din rezultatele la proba scrisă și interviu.

Dascălii care au obținut peste 7 la proba scrisă vor susține interviul, în perioada 15 noiembrie-8 decembrie. Pe 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale, iar între 20-22 decembrie va avea loc emiterea deciziilor de numire, cu aplicare din 10 ianuarie 2022.

Rezultatele pot fi consultate accesând link-ul, click pe rezultate: https://www.isjolt.ro/