O autocisternă încărcată cu hidroxid de sodiu s-a răsturnat, la Dăneasa. Șoferul, un cetățean bulgar, a ajuns la spital

O autocisternă încărcată cu hidroxid de sodiu s-a răsturnat miercuri dimineață, 3 noiembrie, pe Drumul Național 6-European 70, la Dăneasa.

Traficul rutier a fost blocat miercuri seara, în intervalul orar 17.00-19.00, între comunele Dăneasa și Radomirești, unde s-a acționat pentru repunerea pe roți a autocisternei.

În această perioadă, șoferii au avut ca rute alternative următoarele trasee:

– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, ruta-   Caracal – VO6G – Corabia – Turnu Măgurele – Roșiori de Vede;

– pentru restul categoriilor de autovehicule, ruta Drumul Național 6 – Drumul Județean 546 (Sprâncenata) – Drumul Comunal 116 (Radomirești) – Drumul Județean 653 (Radomirești) – Drumul Național 6.

Autocisterna, în care s-a aflat doar șoferul, s-a răsturnat în afara părții carosabile, în această dimineață, la ora 06.43.

Șoferul, un cetățean bulgar, a ajuns la Spitalul Caracal pentru îngrijiri medicale.

„În urma evenimentului, conducătorul auto, cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal. Acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului”, au transmis polițiștii olteni.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.