FOTO. Senatorul Liviu Voiculescu, vizită de lucru la Paris

Liviu Voiculescu, senator și președinte al PNL Olt, a fost prezent marți și miercuri, 7-8 decembrie, la Paris, într-o vizită de lucru. Din delegație au mai făcut parte senatorii: Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, Stela Firu și Liliana Sbirnea. Senatorul de Olt s-a întâlnit și cu Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, dar și cu Christian Cambon, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului Franței.

Discuțiile de la Paris s-au axat pe aderarea României la Spațiul Schengen și achizițiile de armament în cadrul NATO.

„Am încheiat vizita de lucru pe care am întreprins-o la Paris, ca parte a delegației Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României alături de președintele comisiei, doamna senator Nicoleta Pauliuc și colegele mele doamnele senator Stela Firu și Sbirnea Liliana. Discuțiile au fost axate pe aderarea României la Spațiul Schengen și OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică n.r.), susținerea franceză pentru Centrul de Cyber Security din România, precum și pe tema achizițiilor de armament în cadrul NATO”, a declarat senatorul Liviu Voiculescu.

Totodată, delegația senatorilor a participat la un eveniment în cinstea și memoria Ecaterinei Teodoroiu, marcat prin lansarea cărții „La Jeanne d’Arc de Roumanie/Ioana d’Arc a României”, sub semnătura compatrioatei noastre Mariana Cojan Negulescu.

Vizita la Paris a parlamentarului de Olt s-a încheiat miercuri, când a avut loc o întrevedere cu Alice Guitton, director general al Direcției Generale Relații Internaționale și Strategii din cadrul Ministerului Armatelor.

„Mulțumesc Ambasadei României din Franța și o felicit pe doamna senator Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, pentru prestanță și profesionalism”, a conchis liberalul oltean Voiculescu.