FOTO. Cum arată complexul comercial ridicat pe locul fostei fabrici de pâine Aluta din Slatina

Complexul comercial amplasat pe locul fostei fabrici Aluta din Slatina prinde contur. După ce a fost demolată fabrica de unde slătinenii au mâncat pâine câteva decenii, constructorul a demarat primele lucrările, la începutul lunii septembrie 2021.

Fabrica de pâine Aluta din cartierul Steaua a fost închisă la începutul anului 2020, în locul ei urmând să apară Shopping Park Slatina, ce se va întinde pe o suprafață de 16.500 de metri pătrați și va include și magazinele ce există deja în această zonă, precum: Kaufland, Lidl,  Deichmann, Pepco, Flanco și Takko.

Magazinul Lidl din cartierul Steaua va fi demolat și  mutat mai în spate, acoperind o parte din zona fostei fabrici de pâine Aluta, acesta fiind și primul corp de clădire ridicat (foto). Locul actual al magazinului va fi luat de o parcare mult mai mare, cu peste 100 de locuri. Primăria Slatina a emis autorizația de construire nr. 248/1.07.2021, lucrările pentru acest imobil având termen de finalizare 2 septembrie 2022.

Totodată, firme consacrate își vor deschide magazine în centrul comercial din cartierul Steaua din Slatina, după cum urmează: Jysk, care comercializează produse pentru casă și grădină, Hervis, vinde echipament sportiv de la 40 de branduri internaționale, dar și articole marcă proprie, C&A și NewYorker, articole vestimentare, Kik, Sinsay.