Rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă, în patru centre din Olt. Procedura va fi extinsă în farmacii și la medicii de familie

Potrivit Ministerului Sănătății, 132 de laboratoare autorizate la nivel național vor putea emite, începând de astăzi, 9 decembrie, rezultate pentru testarea COVID-19 cu validare rapidă.

Centrele recunoscute de Ministerul Sănătății de la nivelul județului Olt cu validare rapidă sunt: DSP Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina, Serviciul de Ambulanță Județean Olt și clinica din Balș – ELMED CLINIC LIFE. În cele patru centre pot fi făcute atât teste de laborator, PCR, cât și teste rapide.

La nivelul județului Olt mai sunt și alte centre în care se face testare pentru depistarea virusului SARS-COV2, inclusiv în cabinetele medicilor de familie, însă procedura se derulează prin platforma RAPTER, iar validarea este făcută de către reprezentanții DSP Olt, în câteva ore de la introducerea rezultatului testului în platformă.

Ministerul Sănătății a anunțat că rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă în farmacii și la medicii de familie.

„În cea de-a doua etapă, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapida va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie. În acest moment ei pot efectua teste COVID-19 cu validare în 24 de ore”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

foto: sediul DSP Olt, arhivă