Toate cele cinci teste de salivă cu rezultat pozitiv în Olt, infirmate de laborator. Suspiciuni pentru alți trei elevi ce au fost testați joi

Cele cinci teste de salivă cu rezultat pozitiv ce aparțin elevilor de la unități de învățământ din Olt au fost infirmate de probele lucrate în laborator, teste PCR. Informația a fost confirmată de șeful ISJ Olt, Victor Iacobescu, și reprezentanții DSP Olt.

După prima rundă de testare ce a avut loc luni, cinci elevi din Olt, câte unul de la Școala nr. 3 Slatina și de la Drăgănești-Olt și trei de la Școala din Deveselu, au avut teste rapide pozitive. Reprezentanții DSP Olt au prelevate probe de laborator pentru determinarea infecție SARS-COV2, trei probe au fost negative, iar două neconcludente.

Pentru cei doi elevi de la Școala Deveselu cu rezultat neconcludent au fost prelevate din nou probe, iar rezultatele au arătat că aceștia nu au SARS-COV2 și se pot întoarce la cursuri.

După testarea de astăzi, 9 decembrie, trei elevi, din care doi de la Școala Deveselu, din clasa a III-a și clasa V-a, și unul de la Școala „Vlaicu Vodă” Slatina au avut teste de salivă pozitive. Și în cazul celor trei se recoltează probe pentru a fi lucrate în laborator, care vor confirma sau nu diagnosticul.

foto:arhivă