Fosta contabilă a Direcției Agricole Județene Olt a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, fiind acuzată de delapidare, fraudă informatică, fals intelectual, fals informatic și uz de fals, toate infracțiunile fiind în formă continuată.
Dosarul penal în care inculpata este acuzată că a delapidat instituția cu 400.000 de lei a fost instrumentat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.
Faptele s-au petrecut în perioada 2017-2020.
„În perioada 16 iunie 2017 – 15 decembrie 2020, inculpata, cu ocazia şi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în calitate de contabil, având atribuţii de gestionare a banilor în cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană Olt, și-a însuşit, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod sistematic, suma totală de 388.423,33 lei din patrimoniul instituției, în interesul său şi al fiului său. Astfel, inculpata a întocmit 50 de ordine de plată, în cuprinsul cărora a inserat date necorespunzătoare adevărului la rubrica ,,COD IBAN BENEFICIAR”, notând propriile numere de cont bancar și pe cel al fiului său, în condiţiile în care cei doi nu au desfăşurat activităţi de prestări servicii în raport cu instituţia publică şi nici nu au fost beneficiare ale vreunor programe, finanţate de Guvernul Romaniei, aspecte pe care inculpata le menţiona în cuprinsul instrumentelor de plată drept justificare. Datele referitoare la cele 50 ordine de plată au fost introduse în sistemul informatic al D.A.J. Olt, în scopul însușirii sumei de bani. Totodată, a întocmit 36 ordine de plată pe suport de hârtie cu datele nereale menționate anterior și 14 în format electronic care atestau în fals obligații de plată ale D.A.J. Olt către sine și către fiul său. După falsificarea celor 36 ordine plată pe suport hârtie le-a înaintat Trezoreriei Olt, în vederea realizării transferului banilor”, se arată într-un comunicat al DGA.
Din 1 noiembrie 2021, inculpata se află sub control judiciar pentru 60 de zile. Totodată, pe 9 decembrie 2021, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, obiectivat în poprire, până la concurența sumei de 388.423,33 lei, din venitul salarial aparţinând inculpatei, precum şi asupra bunurilor viitoare ale inculpatei, întrucât nu au fost identificate alte bunuri prezente, în vederea recuperării pagubei.