FOTO. Valută, peste 275.000 de lei și aproape un kilogram de bijuterii, în casele din Corabia și Caracal în care au intrat mascații

Aproape 900 de grame de bijuterii, peste 46.000 de euro, 275.000 de lei și 1.250 de lire sterline au fost descoperite în urma perchezițiilor domiciliare din orașele Corabia și Caracal, din această dimineață.

 „În urma perchezițiilor, pentru continuarea cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale, au fost descoperite și ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) și 2 pliculețe cu praf de culoare alb (total 2 grame). De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, 2 tablete, un aparat GPS, 5 laptopuri, 2 dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum și mai multe documente și înscrisuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Totodată, cinci persoane, bănuite de comiterea faptelor, au fost conduse la sediul unității de poliție, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii și continuării cercetărilor, urmând a fi propuse măsuri legale.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat în această dimineață, 27 decembrie, 20 de percheziții domiciliare în orașele Corabia și Caracal, la persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Olt, polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.