ALRO a finalizat achiziția societății Vimetco Trading

ALRO Slatina a anunțat săptămâna trecută, chiar în Ajunul Crăciunului, că a finalizat achiziția societății Vimetco Trading SRL de la acționarul majoritar.

Tranzacția îi va permite companiei aluministe să-și coordoneze mai bine activitatea de producție cu cea de vânzare a produselor finite.

„Societatea anunță investitorii și publicul interesat că a finalizat demersurile pentru integrarea activității de vânzări în structura grupului Alro, prin finalizarea achiziției societății Vimetco Trading SRL de la acționarul său majoritar, Vimetco PLC  și de la subsidiara acestuia, Vimetco Management Romania. Tranzacția, care s-a efectuat la valoarea de piață evaluată a societății Vimetco Trading, va permite Alro să-și îmbunătățească sinergiile dintre activitatea de producție și cea de vânzare a produselor finite și totodată să beneficieze de o echipa de vânzări și marketing cu o experiență consolidată în peste 10 ani de activitate. Ca urmare a tranzacției, Alro devine asociat cu 100% din capitalul societății Vimetco Trading, care începând cu anul 2008 a acționat în principal ca agent fără reprezentare al Alro pe toate piețele de produse de aluminiu din lume”, a arătat ALRO într-un comunicat postat pe site-ul oficial.