Angajații Alro, miting de protest pe 30 decembrie. Sindicalist: 1.300 de angajați, în șomaj tehnic

Angajații de la ALRO Slatina vor protesta mâine, 30 decembrie, în intervalul orar 14.30-17.00, în fața întreprinderii. Sindicatul Liber Aluministul a precizat că protestul este organizat ca urmare a închiderii a 60 la sută din capacitatea de producție, în contextul scumpirii energiei electrice.

„Având în vedere situația disperată în care ne aflăm datorită faptului că în data de 27.12.2021 Consiliul de Administrație al ALRO S.A a luat hotărârea ireversibilă ,,de distrugere a aluminiului românesc” prin închiderea a 60% din capacitatea de producție, aceasta datorându-se energiei electrice extrem de scumpe și din cauza lipsei cantității necesare pentru menținerea fluxului de producție. Totodată se naște un fenomen imposibil de oprit și anume, trimiterea a peste 1.300 de angajați în șomaj tehnic oferindu-le acestora și familiilor lor sărăcie, pentru că nu va mai fi posibilă angajarea lor și redeschiderea capacităților închise, chiar daca conducerea declarativ o face, întrucât investițiile pentru repornire sunt de ordinul sutelor de milioane de dolari”, a declarat liderul Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu.

Acesta a precizat că demersurile făcute la cel mai înalt nivel, președintele României, primul ministru, miniștri, nu au avut niciun efect, iar societatea nu a primit niciun ajutor „care să încerce să reglementeze într-un fel sau altul situația creată la ALRO S.A . cu implicații în întreaga economie”.

„Cu respect ne adresăm dumneavoastră domnule Prim Ministru și credem că un om ca dumneavoastră călit în atâtea misiuni grele este capabil și poate salva industria românească. Vedem și nu putem rămâne indiferenți cum ne sunt distruse familiile lăsate fără o sursă de venit pentru nu știu câtă vreme și cu mare dărnicie primim în schimb sărăcie”, a declarat Constantin Popescu.