FOTO. Cei mai buni sportivi și antrenori din județ și-au ridicat premiile oferite de CJ Olt. Irina Ciobanu: „Sunt multe sacrificii”

Sportivii cu rezultate deosebite, în acest an, au fost premiați miercuri, 29 decembrie, de către Consiliul Județean Olt. Festivitatea de premiere a fost organizată în Sala Europa de la CJ Olt, fiind prezenți doar sportivii, antrenorii, dar și vicepreședintele forului județean, Ionuț Ivan.

Premiul de 6.500 de lei a fost acordat antrenorului Petre Arnăutu și sportivei Irina Ciobanu, legitimată la Secția de tenis de masă din cadrul CSM Slatina, care a făcut parte din lotul național al României, seniori feminin, obținând locul V la Jocurile Olimpice de la Tokio și primul loc la Campionatele Balcanice din Bulgaria.

Irina Ciobanu a declarat că sportul cere mari sacrificii, iar după 18 ani de muncă a reușit să obțină locul V la Jocurile Olimpice.

„Mă așteptam la o astfel de răsplată, pentru că, după o muncă de peste 18 ani, am reușit să particip și să obțin un loc V la Jocurile Olimpice, este o muncă foarte grea, sunt foarte multe sacrificii la mijloc. Mă bucur că am obținut acest premiu în orașul natal, Slatina. Urmează câteva zile de sărbătoare, să treacă Revelionul, și imediat, pe 2 ianuarie, încep pregătirea și meciurile”, a spus Irina Ciobanu.

Rezultate deosebite a avut și Adina Diaconu, legitimată la Secția de tenis de masă de la CSM Slatina, pregătită de Andreea Zanfir, care a obținut locul II la Campionatele Europene de la Cluj, alături de echipa României de seniori.

Totodată, premii de 3.000 de lei au fost acordate sportivului Andrei Neagoe care a făcut parte din ștafeta 4×100 metri, masculin seniori, legitimat la Secția de Atletism de la CSM Slatina, pregătit de profesorul Dan Bărbuți,  obținând locul I la Campionatele Balcanice, și sportivei Georgiana Mezdrea (antrenor Aurelian Costea) de la CS Oltenia TAEKWONDO.

Printre sportivii premiați s-au mai numărat: Andreea Jifcu de la CSS Slatina, Secția Tenis de masă (antrenor Felicia Coneschi), Daniel Budin de la Secția de Atletism a CSM Slatina, Sophie Costea, David Drăgușin, Iulia Șerban, Alina Bălașa și Marian Nistor, toți legitimați la Oltenia Taekwoondo Slatina (antrenor Aurelian Costea), Mihaela Bădescu de la ACS Prietenia Caracal (antrenor Cristian Dragomir) și pugilistul Georgian Militaru de la Comtech Slatina (antrenor Valerian Vladu).

În ședința de săptămâna trecută, CJ Olt a aprobat suma de 60.000 de lei pentru a premia sportivii și antrenorii din județ, care au obținut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice, Campionatele Europene și Balcanice.