Un singur oltean confirmat cu SARS-COV2, în ultimele 24 de ore. Niciun pacient, la Terapie Intensivă

Potrivit datelor transmise de DSP Olt luni, 3 ianuarie, un singur oltean a fost confirmat cu virusul SARS-COV2, în ultimele 24 de ore. Totodată, niciun pacient din Olt nu se află internat la Terapie Intensivă. În schimb, primesc îngrijiri medicale pe secțiile COVID 15 pacienți.

De la începutul pandemiei, 26.340 cazuri au fost confirmate în județul Olt, iar 25.488 de pacienți s-au vindecat. În această perioadă, 96 de olteni se află în izolare la domiciliu, iar 46 sunt în carantină. 133.242 de teste au fost efectuate de la începutul pandemiei în județ.

DSP Olt a anunțat luni, 3 ianuarie, trei decese, o persoană fiind și vaccinată împotriva SARS-COV2.

Primul deces raportat este cel al unei femei de 72 de ani, din mediul rural, care a fost confirmată cu SARS-COV2 pe 2 decembrie, prin Serviciul de Ambulanță Județean Olt. Pe 8 decembrie, femeia ajunge la Spitalul Caracal, pe 14 decembrie fiind transferată la Spitalul Slatina.

Potrivit DSP Olt, avea următoarele comorbidități: boală renală cronică, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestiva cls II NYHA, hematom parietale drept. A murit pe 28 decembrie. Olteanca nu era vaccinată împotriva COVID.

Un alt deces este cel al unei femei de 66 de ani, din mediul urban. Pe 14 decembrie, olteanca a fost internată la Spitalul Clinic Județean Craiova, pe 15 decembrie fiind confirmată cu SARS-COV2.

Suferea de neoplasm de col uterin, pleurezie și sindrom anemic sever, iar decesul survine pe 28 decembrie.

Femeia era vaccinată cu serul de la Pfizer.

„Cauze deces: Stop cardiorespirator, insuficiența respiratorie hipoxemică, insuficiența renală acută, infecție COVID. Persoană vaccinată anti-Covid  cu produsul biologic PfizerBionTech, în luna mai 2021”, arată DSP Olt.

Ultimul deces este al unei bătrâne de 88 de ani, din mediul urban. Femeia a fost internată pe 13 decembrie la Spitalul Caracal, fiind confirmată cu SARS-Cov2.

Suferea și de insuficiență cardiacă congestiva cls III, sechele infarct miocardic poster inferior stâng, colecistită litiazică, demență mixtă.

A murit pe 1 ianuarie, cauzele decesului fiind: stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie manifesta, bronhopneumonie, infecție Covid-19

Persoana nu era vaccinată împotriva COVID.

738 de persoane din Olt au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV2.