Slătineanul Gabriel Bâscoveanu s-a calificat în prima etapă a semifinalei Eurovision România 2022

Slătineanul Gabriel Bâscoveanu s-a calificat în semifinalele secției naționale a concursului muzical Eurovision, reușita sa fiind anunțată de TVR. Tânărul de 20 de ani va interpreta o piesă în limba engleză „One Night”, durata acesteia fiind de mai puțin de 3 minute. Melodia are peste 5.000 de vizualizări, deși este urcată de 24 de ore pe canalul de Youtube al Televiziunii Române.

Pe 12 februarie, slătineanul va putea fi văzut în direct pe postul național de televiziune.

Conducerea Școlii „George Poboran” se mândește cu fostul său elev.

 „După ce a ajuns în semifinale la Vocea României, fostul elev al școlii noastre, Gabriel, se află în semifinalele concursului Eurovision, încercând să câștige pentru a reprezenta România în marea finală din Italia. Pe 12 februarie va fi transmis live pe TVR 1”, este mesajul transmis de conducerea Școlii „George Poboran” Slatina.

Slătinenii îl vor putea vota pe Gabriel Bâscoveanu.

„Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie”, se arată în postarea oficială de pe canalul de Youtube al Televiziunii Române.

Pe 5 martie va fi stabilit concurentul care va reprezenta România la concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10 – 14 mai 2022, la Torino, Italia.

Gabriel Bâscoveanu este fost absolvent al Școlii Gimnaziale „George Poboran” și Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, în prezent fiind student al Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din  București.

sursa foto: facebook Gabriel Bascov