Un copil de 12 ani, cu o afecțiune rară, salvat de medici. A fost operat de urgență

O echipă medicală din cadrul UPU Oradea a salvat viața unui băiat de 12 ani, chiar în ultima zi a anului trecut. Doctorii au intrat de urgență în sala de operație pe 31 decembrie, pentru că viața băiatului era pusă în pericol, fiind diagnosticat cu o boală rară, pentru un pacient cu o vârstă atât de fragedă.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că intervenția chirurgicală a fost un succes, iar băiatul este acum în afara oricărui pericol.

„Ajunul anului nou avea să aducă pentru un copil de 12 ani, pentru familia acestuia și pentru medicii, asistenții și întregul personal auxiliar din cadrul UPU Oradea, momente tensionate, de mare cumpănă, practic, o luptă contracronometru cu viața. În data 31 decembrie 2021, un copil în vârstă de 12 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Oradea, inițial cu insuficiență respiratorie acută. În urma evaluării bronhoscopice, s-a evidențiat  un diagnostic crunt, edem laringian masiv, afecțiune rară  pentru un pacient cu o asemenea vârstă fragedă. În aceste situații,  intervenția întârziată poate conduce  la intrarea pacientului în stop cardio respirator, ca urmare a blocării căilor respiratorii. Fiind vorba de un caz extrem de dificil, complex  și de noutate, din punct de vedere medical, o echipă completă formată din 4 medici,  Dr. Avram Anișoara – medic primar pediatru – Spitalul Municipal Oradea, Dr. Ciprian Venter – medic primar ORL Spitalul Județean de Urgență Oradea, Dr. Codruța Miclau – Medic Primar ATI Spital Clinic Județean Oradea și Dr. Alin Suciu -Medic specialist medicină de urgență, pneumolog-bronholog -UPU -SMURD Spital Clinic Județean de Urgență Oradea au intervenit rapid în scopul salvării băiețelului. Binențeles alături de medici, o echipă formată din asistenți, infirmieri, brancardieri a fost în sprijin, totul pentru a ajuta la salvarea micuțului pacient. După intervenția chirurgicală suferită, o traheostomie și mai apoi după înlăturarea edemului, băiețelul în vârstă de 12 ani este acum în afara oricărui pericol”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Sursa foto: Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență