Dosar penal, după incendiul de pe strada Pitești din Slatina. Un bărbat de 62 de ani, vizat de anchetă

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, în urma incendiului ce a izbucnit duminică noaptea, la o clădire dezafectată de pe strada Pitești din Slatina.

Este vizată o persoană fără adăpost, un bărbat de 62 de ani.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt. Din primele verificări, s-a constatat faptul că incendiul ar fi izbucnit ca urmare a focului deschis în spațiu închis. În clădirea dezafectată s-ar fi aflat o persoană fără adăpost, respectiv un bărbat, în vârstă de 62 de ani. Acesta a reușit să iasă din clădire și nu a necesitat îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Polițiștii olteni au fost sesizați noaptea trecută, la ora 23.08, cu privire la izbucnirea unui incendiu, pe strada Pitești, din municipiul Slatina, în spatele Trezoreriei, la o clădire dezafectată.

Incendiul a fost lichidat de pompieri, iar în urma acestuia au fost produse doar pagube materiale, fiind provocate daune și la mai multe autoturisme, parcate în apropierea clădirii dezafectate.